Založ si blog

Alojz Hlina, bojovník za „pravdu“

Alojz Hlina, neúnavný bojovník za pravdu. Alebo frustrovaný politik svojou hanebnou volebnou prehrou?

voľby 2020

V prvom rade ho treba vidieť ako politika kresťanskej strany. Lebo aj to napovedá o mnohom. Dávno pred voľbami si hrkútal so stranou z opačného brehu kresťanských hodnôt, čo samozrejme prispelo k jeho volebnej prehre. Len kvôli osobným antipatiam voči víťazovi volieb potopil vlastnú stranu vo voľbách. A možno si dodnes nahovára, že to tak nebolo, že za to môžu útoky zvonku, pozrime sa na to z pohľadu voliča. Chcem voliť stranu, ktorá obhajuje moje kresťanské záujmy, ale líder strany uzavrie zmluvu s liberálmi a na skôr kresťansky orientované strany prudko útočí. Jednoznačná zodpovednosť je na jeho pleciach.

facebook a 1 rok po voľbách

Aká je súčastná pozícia Alojza Hlinu v politike? To málokto vie. V strane KDH o ňom už dlho nepočuli a väčšina ani nevie, či je ešte vôbec jej členom.

Čo však poznáme, sú jeho každodenné statusy na facebooku. Nie sú síce také vzletné ako statusy poslanca, ktorého meno sa nevyslovuje, ale zato majú v sebe rovnaký náboj. Sú presne zacielené na dva terče. Tie isté ako pred voľbami, hoci o jeden menej. Členov fašistickej strany si viac menej už nevšíma. Má nabité na Matoviča a Kollára. Toto sú jeho úhlavní nepriatelia.

Neviem, koľko tých statusov za ten rok od volieb bolo, asi by to bolo tiež na knihu, akú vydáva spomínaný sfanatizovaný poslanec. Čítanie by však bolo nudnejšie, nezalietava do krajných extrémov, nemieri na všetko okolo seba. Má presne vyhranený smer, ktorého sa drží.

Kollár

Schválne nepíšem o iných, píšem o Hlinovi. A Hlina nevystojí tohoto človeka v politike. Čo je za tým, vie len on. Časť svojich statusov venoval práve jemu. Ako človeku, ktorý tam nemá čo robiť, kvôli jeho minulosti s mafiánmi, výstrelky s mnohými ženami a kopec detí bez normálnej starostlivosti otca. V tomto mu dajú mnohí za pravdu. Zastupovať v parlamente by nás mal človek s oveľa morálnejšími zásadami.

Táto kritika od kresťanského politika by bola aj celkom opodstatnená, keby sa v tomto rovnako venoval aj kritike liberálov, ktorých vidina sveta je podľa mňa oveľa horšia akú má Kollár. V kritike sa nevenuje tomu, ako konkrétne pôsobí predseda parlamentu a aké kroky vo vládnutí robí. Venuje sa len a len osobnosti ako takej, poznačenej svojím nemorálnym životom. Odsudzuje ho z morálnej stránky poháňaný svojou osobnou antipatiou.

Je toto cesta ako posadiť za predsedu parlamentu niekoho vhodnejšieho? Má toto odsudzovanie zmysel? Alebo je to len niečo, pri čom si Hlina napísaním statusu uľaví?

Matovič

A sme pri jeho úhlavnom nepriateľovi. Pri človeku, kvôli ktorému nemôže pokojne spávať. Keby mohol, nepísal by minimálne každý druhý deň o ňom. A to vytrvale už najmenej rok. Ak by som hľadal fanatika, našiel by som ho v Hlinovi.

Pozrime sa na obsah jeho statusov. Výsmech, osočovanie, nenávisť, klamstvá. Áno, aj klamstvo používa celkom bežne, niekedy to zakryje slovami ako neviem, možno, myslím si. To však nezmení význam jeho slov.

Prečo to asi robí? Vyzerá to, že mu nemôže odpustiť volebnú prehru. Dáva to za vinu práve jemu, že mu ukradol volebné hlasy. Že ho potopil. Vzal mu Záborskú. Obral ho o nádeje byť hrdým predsedom.

Je to naozaj tak? Môže neúspešný politik obviňovať iných za svoj neúspech? Nemôže si za svoj neúspech sám? Môže padajúci Fico za to obviňovať Pellegríniho, keď vieme, že pre svoj úspech urobí čokoľvek, dokonca oklame celú spoločnosť schválením 13. dôchodkov?

Asi je to ťažké vidieť, ak vo svojich očiach sleduje iba jednu korisť. Čo na tom, že v jednom statuse napíše, ako má rád kríže na kopcoch a rád sa pri nich modlí, a hneď v druhom prejaví svoju nenávisť k jedinému človeku.

Čo na tom, že napíše, ako miluje svoju rodinu, a hneď na to, ako nenávidí inú, kde mu nič nebráni niečo si vymyslieť a prakticky klamať, hoci ani len netuší, kde je pravda. Smutné už na politika, ešte smutnejšie ak si hovorí konzervatívny…

Tieto výmysly šíri len s jediným cieľom. Čo najviac zhodiť svojho nepriateľa. Ani v jednom statuse som ho nevidel sa za svoj omyl ospravedlniť. A tých bolo už skutočne dosť. Ľuďom, ktorí ho na to upozornia neodpíše. A tím, ktorí mu napíšu iný názor akokoľvek slušne, hneď dá ban. Podobnosť s fanatickým poslancom čisto náhodná.

Hlina

Ako charakterizovať Hlinu? Je to bojovník, na ulici, v parlamente aj v živote. Týmto mnohým imponuje. Máme radi bojovníkov za pravdu. Za pravdu pán Hlina. Nemáme radi zakomplexovaných ľudí, ktorí si pravdu vymyslia, ktorí majú len tú svoju. Ak kráčať ku krížu, tak nech to má zmysel. Nenávisť to nebude…

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Takmer 100 dronov a rakiet. Masívny ruský útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45, aktualizované: 10:02

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

Jaromír Revaj

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1
Celková čítanosť: 1461x
Priemerná čítanosť článkov: 1461x

Autor blogu

Kategórie

Archív